Vores historie

Vi forbedrer søvn for flere mennesker, hver nat – over hele verden

I 1959 blev Dan-Foam grundlagt. Dengang fremstillede virksomheden primært industrielt skum til møbelindustrien.

I 1970’erne udviklede NASA en trykaflastende, viskoelastisk skum til deres astronauter – og da NASA frigav formlen til dette skum i 80’erne, begyndte Dan-Foam at arbejde med det temperaturfølsomme skum.

I de efterfølgende år, udviklede og testede virksomheden formularen. Efter mere end 30.000 forsøg, lykkedes det at udvikle formularen til det vi i dag kender som TEMPUR skum.

TEMPUR navnet: TEM er en forkortelse af temperatur (temperaturfølsom) og PUR er en forkortelse for polyurethan.

Materialet blev klar til forbrugerne i 1991, og blev først lanceret gennem medicinalbranchen. Første madras blev introduceret på det svenske marked samme år.

I 1992 fik amerikanske entreprenører distributionsrettighederne til produkterne, og Tempur-Pedic Inc. blev grundlagt. I de følgende år fortsatte samarbejdet mellem virksomheden og Tempur-Pedic Inc. – salget og væksten steg, og flere og flere tredjeparts- og datterselskaber blev til.

Da virksomheden begyndte at producere TEMPUR produkter, blev madrasserne og puderne hovedsageligt solgt til medicinalbranchen, men dette forandrede sig langsomt i årene 2005-2010. I denne periode var der derfor fokus på, at få produkterne ud til forbrugerne via detailhandlen.

Frem til år 2001 blev TEMPUR produkterne udelukkende produceret på Dan-Foam i Danmark – men dette år blev der bygget en TEMPUR fabrik i Duffield, USA.

2002 og 2003 blev også skelsættende år i TEMPUR historien: i 2002 blev Dan-Foam/Fagerdala solgt til amerikanske investorer, og i december 2003, blev selskabet registreret på New York Stock Exchange.

I de følgende år steg salget og væksten yderligere, og i 2007 åbnede den anden TEMPUR fabrik uden for Danmark – denne gang i Albuquerque, New Mexico (verdens største madrasfabrik).

2013 blev endnu en vigtig milepæl i virksomhedens historie, da dette var året, hvor Tempur-Pedic Inc. opkøbte Sealy Corporation og den globale koncern ændrede navn til Tempur Sealy International Inc.

Med opkøbet blev koncernen større end nogensinde før, og antallet af medarbejdere steg fra ca. 2000 til 7000 medarbejdere på verdensplan. Tempur Sealy International Inc. er verdens største madrasproducent.

De to TEMPUR fabrikker i USA, producerer i dag produkter til det Nordamerikanske og Canadiske marked. Produktionen af TEMPUR produkter til de resterende 90+ markeder i verden, produceres på Dan-Foam fabrikken i Aarup, Danmark.

Dan-Foam ApS er et datterselskab af Tempur Sealy International, Inc. På Dan-Foam fabrikken i Aarup er der ca. 320 ansatte fordelt på produktion og administration. Foruden produktion af TEMPUR produkter til en stor del af verden, arbejdes der i administrationen også på at udvikle nye TEMPUR produkter.